Recommended Services
Supported Scripts
ssd hosting nedir

SSD Hosting Nedir?

SDD depolama teknolojisi, 2009 yılı itibari ile yaygın bir şekilde kullanılır hale geldi. Hareketli olmayan flash bellek kadar küçük bir disk şeklinde olan SSD hosting, hareketli bir parça taşımaz. HDD’deki gibi disk üzerinde verinin nerede olduğunu arayan bir okuma yazma kafası bulunmaz. Bu sebeple, çok hızlı bir şekilde verilere erişim sağlayabilme, verileri okuyabilme ve yazabilme özelliğine sahiptir. Hizmeti sınırlayan herhangi bir durum olmaması sebebiyle, ömür boyu hızlıdır ve hızını koruyabilir. Veri depolamadaki son gelişmiş teknolojiler arasında yer alır.

HDD Hosting ile SSD Hosting Arasındaki Farklar

İki Hosting yapısı arasında ciddi farklılıklar bulunur. Bu farklılıklar; depolama, erişim ve hız farkı olarak karşınıza çıkabilir. SSD hosting hizmeti, HDD hosting ile karşılaştırıldığında, ayırt edici faktörlerden birisi de hızdır. Bu hız hem ziyaretçilere sunulan hız, hem de depolayıp erişebildiği okuma yazma hızıdır. Peki, “hız neden önemlidir?” Web siteniz yeterince hızlıysa sitenizin trafiği artar, ancak yükleme süresi uzarsa bu ziyaretçilerin gözünden kaçmaz. Çoğu ziyaretçi bir sayfanın en fazla 3 saniyede yüklenmesini bekler. Eğer 3 saniyeden fazla sürerse “geri” tuşuna basar ve bir daha sitenizi ziyaret etmez. HDD hosting hareketli bir metal disk şeklinde olduğu için hızı, diskin dönme hızına bağılıdır. Bu sebeple de sadece kısa bir süre yüksek hız elde edilebilir. SDD Hosting ise hareketli bir parçaya sahip olmadığı için bu yapının hızını yavaşlatan bir faktör yoktur.

Son yıllarda SDD depolama hızı, HDD depolama hızının çok üzerine çıktı. Kullanıcı yoğunluğu az olan küçük siteler için bu bir sorun oluşturmazken, yüksek trafiğe sahip sitelerde bu fark oldukça öne çıkıyor. SSD hosting hizmeti ile kullandığınız sunucularda dış bir güce ihtiyaç kalmadan depolama birimlerine geri dönebilirsiniz. Bu mekanizmanın hızını engelleyecek herhangi bir mekanik sınırlama bulunmadığı için, SSD barındırma ile verileri çok daha hızlı saklayabilir ve verilere çok daha kısa sürelerde erişebilirsiniz. Bu mekanizma, HDD’lere göre çok daha hızlı olduğu için, size çok daha hızlı yüklenebilen web sitesi hizmeti sunar. Elde edilen bu hız ile arama motorlarındaki sıralamanız, sunduğunuz kullanıcı deneyimi, kullanıcıların dönüşüm oranları gibi birçok faktör etkilenebilir. Web siteniz yüksek ziyaretçi sayısına ulaşarak daha başarılı olur.

SSD Hosting’in Avantajları

SSD’ler, HDD’lere göre birçok avantaj sağlar. Bunların belli başlıları şunlardır:

  • Fiziksel olarak şoka dayanıklıdır.
  • Çok sessiz çalışırlar.
  • HDD’lere göre daha az ısı üretirler.
  • Mekanik arızaya eğilimleri azdır.
  • Birleştirme işlemine de gerek yoktur.
  • HDD’lere göre daha az güç kullanırlar.

SSD’ler Ne Zaman Gerekli?

SDD’ler hız konusunda web sitesi kullanıcılarına çok iyi hizmet sunar.

Web sitelerinde;

  • Büyük dosyalar sunan (podcast veya videolar),
  • Çok fazla trafik alan,
  • E-ticaret yapan kullanıcılar,

SDD hosting hizmeti sayesinde hız ile ilgili problem yaşamazlar.

HDD Hosting ile SDD Hosting Veri Güvenliği ve Güvenilirliği

İşletmelerin verilerinin güvenli ve erişilebilir olması, veri güvenliği açısından çok önemlidir. Veri güvenliğinin de en önemli noktalarından biri bozulma oranlarıdır. Bu sunucuların içinin kolay bir şekilde açılmaları mümkün değildir. Aynı zamanda 24 saat sürekli çalışmaları da gerekir. Sunucu hatalarındaki ana sebep; genellikle I/O sorgularında donanımın aşırı yüklenmesidir. SSD depolamaların I/O sorguları, HDD’lere göre 20 kat daha hızlı işlenir.

HHD’nin bozulma nedenlerinden biri de hareketli mekanik parçalardan oluşmasıdır. SDD’de hareketli parça olmadığı için, parçaların bozulmasından dolayı arızalanma söz konusu değildir. SDD’ler de uzun yıllar kullandıktan sonra yıpranabilir ve buna bağlı olarak performansları düşebilir. Yine de HDD’lere göre çok daha uzun süre kullanım ömürleri vardır. Tarafsız uzmanlar tarafından yapılan testler sonucunda, HDD’lerin kullanıldıkları süre boyunca bozulma oranı %3.5 olarak tespit edilmiştir. SDD depolamalarda ise bu oran sadece %0.5’tir.

HDD Hosting ve SSD Hosting Arasındaki Fiyat Farkı

HDD hosting ile SSD hosting arasındaki farklar, fiyat değişikliklerini de beraberinde getirir. SSD, HDD hosting hizmetine göre daha teknolojik bir tasarıma sahiptir. SSD hosting tercih ederseniz, daha uzun süreli ve daha verimli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Bu sebeple SSD barındırma ücreti, HDD hosting hizmetine göre biraz daha fazla olabilir. Hız, güvenilirlik, depolama, erişim gibi kriterler fiyatın belirlenmesinde etken olabilir. Siz de tam olarak ihtiyacınızı belirleyerek, Merhabainternet.com’ un uygun fiyatlarını inceleyip satın alabilirsiniz.

Share this Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir