Recommended Services
Supported Scripts
WHM Panel Kullanımı (Bayi)

WHM Nedir?

WHM yani Web Host Manager, Türkçe karşılığı ise Web Hosting Yöneticisi. Birden fazla web sitesi veya projesi bulunan kişilerin ayrı ayrı web hosting satın almaları yerine çok daha hesaplı ve uygun fiyata Reseller (Bayi) Hosting satın almaları daha mantıklıdır. WHM paneliniz üzerinden eklediğiniz her web sitesi için otomatik olarak ayrı bir cPanel hesabı oluşturulur ve diğer eklenen sitelerden bağımsız çalışır yani, kendine ait bir depolama alanı, hız ve performans için aynı şekilde kendine ait RAM ve CPU barındırır. Kısacası WHM kontrol paneli üzerinden eklenen her bir web sitesi kendine ait kaynakları kullanmaktadır.

whm nedir

WHM kontrol paneli cPanel firmasına ait bir hosting kontrol panelidir. Makalemizin giriş kısmında da belirttiğim gibi WHM üzerinden eklediğiniz her web sitesi için sistem bize bir cPanel hesabı açıyordu ve direk olarak zahmetsiz bir şekilde cPanel üzerinde de proje ve fikirlerinizi hayata geçirebilirsiniz 🙂 WHM Kontrol panelini %100 Türkçe kullanabilirsiniz. Ayrıca aşağıda yer alan ekran resminde de gördüğünüz üzere Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Arapça, Rusça, Fransızca, İtalyanca, Almanca v.s v.s gibi bir çok dil seçeneği bulunmakta.

WHM Nedir ve Neler Yapabiliriz ?

whm nasıl kullanılır

  1. Web sitesi hesaplarını yönetme: WHM ile müşterilerinize veya kullanıcılarınıza web sitesi barındırma hesapları oluşturabilirsiniz. Bu hesapların kotasını, bant genişliğini, e-posta hesaplarını ve diğer özelliklerini yönetebilirsiniz.
  2. Kaynak Kullanımlarını Görme: Web Hosting hesabınızın genel performansını izleyebilirsiniz. RAM – CPU, disk kullanımı ve diğer sunucu kaynaklarını kontrol edebilirsiniz.
  3. SSL sertifikaları yönetimi: SSL sertifikaları oluşturabilir, yükleyebilir ve yönetebilirsiniz.
  4. Veritabanı yönetimi: MySQL veritabanlarını yönetebilirsiniz. Yeni veritabanları oluşturabilir, var olanları düzenleyebilir ve silinebilirsiniz.
  5. E-posta yönetimi: E-posta hesaplarını yönetebilirsiniz. E-posta hesapları oluşturabilir, silinebilir veya düzenleyebilirsiniz.
  6. DNS yönetimi: DNS kayıtlarını yönetebilirsiniz. Yeni DNS kayıtları ekleyebilir, var olanları düzenleyebilir ve silinebilirsiniz.
  7. Güvenlik ayarları: Web Hosting güvenliği için gereken tüm ayarları yapabilirsiniz. Güvenlik duvarı ayarlarını, IP engelleme gibi güvenlik önlemlerini ayarlayabilirsiniz.

Bu, WHM ile yapabileceğiniz işlemlere örnek olarak yukarıda ki maddeleri söyleyebiliriz. Ancak, bunlar WHM paneli üzerinde barınan tüm özellikler değil sadece temel ve en çok kullanılan alanları özetledir.

WHM Kontrol paneli üzerinden tüm web sitelerinizi tek bir yerden yönetebilir, web sitelerine ait tüm işlemleri çok kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni Hesap Oluşturma (yeni web sitesi ekleme), Hesap Düzenleme, Hesabı Kaldırma gibi temel özelliklerin yanı sıra ekleyeceğiniz web siteleri için Paket seçimi de yapabilirsiniz Yani; kendi hosting paketlerinizin kaç GB Disk alanı barındıracağı ve benzer özellikleri web sitelerine özel seçebilirsiniz. Kendi hosting paketlerinizi oluşturduktan sonra bu sayede Hosting satışı bile yapabilirsiniz. Güzel bir diğer avantaj ise eklediğiniz cPanel hesaplarının standart cPanel logosunu değiştirebilir ve bu sayede cPanel’e giriş yapan kişiler sizin eklediğiniz logoyu görürler. Reklamsız ve Tasarımı özelleştirilebilir cPanel hesapları sunulmakta. Satın alacağınız tüm Bayi Hosting paketlerinde WHM Kontrol Paneli sizlere tamamen ücretsiz ve birden fazla dil seçeneği ile sunulmaktadır.

WHM Kontrol Panelinin Avantajları Nelerdir ?

  1. Kolay Site Yönetimi: WHM paneli, birden fazla web sitesinin yönetimini kolaylaştırır ve site sahiplerine erişim sağlar.
  2. Hızlı Kurulum: WHM paneli, web barındırma hizmetlerinin hızlı ve kolay bir şekilde kurulmasına olanak tanır.
  3. Güvenlik ve Yedekleme: WHM paneli, web sitelerinin güvenliğini sağlamak için güvenlik araçları ve yedekleme seçenekleri sunar.
  4. Ölçeklenebilirlik: WHM paneli, web barındırma hizmetlerinin ölçeklenebilir olmasını sağlar, yani sunucu kapasitesi arttıkça, daha fazla siteyi barındırabilir.
  5. Tek Panel, Birden Fazla Site: WHM paneli, tek bir panel üzerinden birden fazla web sitesini yönetmek için tasarlanmıştır, bu da web barındırma işlemlerinin daha hızlı ve kolay hale getirilmesine yardımcı olur.
  6. Üçüncü Taraf Uygulamaları: WHM paneli, üçüncü taraf uygulamalarının kolay bir şekilde kurulmasına olanak tanır. Bu, web sitelerinin daha fazla özellik ve işlevsellik kazanmasına yardımcı olur.

WHM panele alternatif ücretli veya ücretsiz farklı hosting yönetim kontrol panelleri mevcut olsa da, hiç biri cPanel/WHM kadar etkili ve kolay kullanıma sahip değil. Bu yüzden merhabainternet.com ailesi olarak siz değerli web hosting müşterilerimize WHM Kontrol panelinin yanında bir çok eklenti ve modül ile %100 ücretsiz olarak sunmaktayız. WHM Panel ile neler yapabileceğinizi tek tek bu yazımıza sığdıramayız fakat bilmeniz gerekiyor ki birden fazla web sitesine sahip olan kişiler için WHM eliniz ayağınız olacak 🙂

WHM DEMO İÇİN TIKLAYIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
Scan the code